Nyhedsbreve

I forlængelse af besøgene i Indien eller mindst 1 gang om året, skriver Yrsa Grüning et nyhedsbrev, som sendes til alle medlemmer af støtteforeningen, ligesom det bliver udgivet her på siden for det nyeste brevs vedkommende.

De øvrige er arkiveret HER

Så længe corona krisen er her vil der komme nyhedsbreve ca. hver uge på dette sted

Nyhedsbrev marts 2020

Kære alle.

For 2 dage siden kom virussen til vores by Bodh Gaya. Det skulle efter sigende være en chauffør som er blevet smittet. Han arbejdede  på et af templerne.

Vores by er en by med mange templer, og mange munke både kvindelige og mandlige og Jeg mener at vi har omkring 25-30 templer i byen. Det er svært at sige hvor mange mennesker der bor i Bodh Gaya, nogle siger

20.000 andre 30.000 mennesker, jeg ved det ikke!

Der kom en embedsmand til børnehjemmet for 2 dage siden, han bad os om at sende mange af børnene hjem p.g.a. smittefare.  Det har været nogle hårde dage for alle dernede. Familier eller slægtninge skulle kontaktes og informeres .

Det er så vigtigt for os, at de er hos noget familie, vi kan stole på, og hvor vi er i kontakt med dem hver dag, så at at vi kan hjælpe dem, hvis der opstår problemer.

På nuværende tidspunkt er der 30 børn tilbage på hjemmet. For dem der har behov for hjælp bl. a. mad eller økonomisk hjælp, er vi der.

Heldigvis forstår alle de hjemsendte og også børnene, hvilken fare de befinder sig i lige nu.

Nogle bliver vi nød til at køre ud til med hjælp. Vores vagt Kunal sørger for dette. Det eneste han mangler er en beskyttelsesdragt,  maske og handsker har han. Der er ingen mulighed for at købe beskyttelses ting  i byen for tiden,

så vores store piger er i gang med at kreere masker. Dette følges spændt.

I forgårds aften lukkede myndighederne  byen, al offentlig trafik stoppede både tog og busser uden varsel. Ind og udkørsel blev forbudt. Endnu har vi fået lov til at have bruge vores 2 motorcykler.

Ydermere har vi fået ordre til at blive inden døre. En fra hver familie har lov til at gå ud at handle . Tak til alle dem som har doneret penge til os –

30.000 tusind kr ud af de 35.000 kr vi har fået,

så der er omgående blevet bestilt kartofler, ris, hvede, flere slags bønner og linser, olier mv.

Vi har som nævnt nu 30 børn tilbage på børnehjemmet, så vi håber inderligt at myndighederne vil acceptere det. Vi  har 13 rum på børnehjemmet incl. vores kontor. Så det betyder 2 eller 3 børn  i hvert rum.

Jeg har kontakt med børnene x 2 dgl.  gennem Messenger .  Dejligt at kunne tale med dem, mens vi ser hinanden.:-)

Jeg vil sende et nyhedsbrev ud hver uge.

Har nogen spørgsmål til mig?,  sender i en mail til yrsa@sunwaychildren.dk.

Kærlig hilsen.

Yrsa Solveig Grûning.

Nyhedsbrev juli 2019.

Kære alle .

Børnene er alle raske. Der har været få forkølelser, én har haft en brækket arm og enkelte mave onder.Vi fortsætter med, at de alle får hvidløg og ingefør hver dag. Sidst i oktober indførte jeg også, at de fik salat hver aften. Det har taget noget tid at få dem overbevist alle (især de voksne) om sunheden omkring dette; men nu er det en fast bestanddel af den daglige kost. De ældste børn står for salaten.

Vi har 2 af vores piger der læser til sygeplejerske i vores hovedstad Patna, samt en pige, der er ved at læse op til at kunne søge ind på lægestudiet. Foruden at gå i skole er der omkring 4-5 timer`s studeren hver dag. Det er meget hårdt at være studerende i Indien og isør når børnene hører til i den nederste del af samfundet. Det er grunden til, at vores børn kæmper så hårdt for deres fremtid.

Alle vores børn er omkring hinanden, og alle er så taknemmelige for jeres hjælp til dem. Der lyder her en stor tak fra dem.

Vores byggeri går stille og roligt fremad efterhånden som vi har penge til det. Børnene er utrolige glade for tanken om at flytte ind i vores eget hus.. De glæder sig til meget mere plads, mange flere toiletter og baderum, solenergi til varmt vand m.m.

Vi er lige ved at få plantet omkring 50 frugttræer, så vi kan have frugt det meste af året. Der er en fransk klinik, Sheengen, der hjælper os med dette. Ligeledes har de lige taget blodprøver og lavet helbredstjek på alle vores børn.

Nu til det mest alvorlige: Vi mangler vand. Der har været tørke flere steder i Indien bl.a. hos os.

Heldigvis begyndte det at regne for en lille uges tid siden. Temperaturen har været oppe omkring 51 grader over meget lang tid. Regeringen lukkede privatskolerog de fleste offentlige skoler. Især børn , syge og ældre døde på grund af varmen. I vores område døde ca. 200, de fleste af dem var børn.

Børnehjemmet ungik det ved at opholde sig i den underste etage og have alle blæserne tændt, når der ellers var strøm nok. Det har betydet, at vi har skulle søge efter vand ude på vores landområde. Vi har haft 3 boringer inden for det sidste år. Men hverken hos os og hos vore naboer har det ikke lykkedes af finde vand, selv on vi har været nede i jorden til omkring 35 m. Dette er en megen dyr udgift for os.

Selve samfundet i vores del af Indien er meget berørt af tørken. Det betyder, at de fattige på nuværende tidspunkt står i en megen dårlig situation. Så alle håber på at monsunregnen varer et godt stykke tid i år.

Vores gamle bil er begyndt at strejke, så vi sparer op så meget vi kan til en ny. Den vil være meget svær at undvære, da den bringer børn fra og til skole, samt er nødvendig til større indkøb.

Hvis det er muligt, vil vi meget gerne bede om donationer – store som små. Tanken er, at vi vil købe en rigtig skolebus, da den har højere hjul. Det betyder, at det er nemmere for os at komme frem på de indiske veje, som er meget hullede. Der vil være plads til 30 til 40 børn. Pris 193.000 kr. Vi har til dato sparet op til omkring 45.000 kr. Donationer er jo fradragsberettigede, husk venligst navn, adresse og personnummer, når I sætter penge ind på kto. 6140 reg.0004048383.

Jeg rejser til børnehjemmet sidst i oktober. Har i spørgsmål skriv da til mig på yrsa@sunwaychildren.dk.

Rigtig god sommer. Tak for jeres støtte til alle vores dejlige børn.

Følg os på vores hjemmeside www.sunwaychildren.dk og på facebook.

Kærlig hilsen og god sommer.

Yrsa Grüning.

Nyhedsbrev juni 2018

Kære medlem
Vi har det varmt herhjemme, dejligt. – Men temperaturen har været oppe på 48 grader i Indien, som har betydet at alle på børnehjemmet har sovet oppe på taget under moskito nettene.
Det har også betydet, at vores nybyggeri har været standset pga varmen. Vi har også måttet foretage nye vandboringer, da det har knebet med at få vand nok. Flere af vores børn har bestået deres respektive eksaminer, og er nu på vej til forskellige uddannelser. Nogle til sygeplejersker, andre til frisører eller en teknisk uddannelse. En er taget til hovedstaden i vores stat Patna, for at gå på universitetet for at læse videre til læge. Animesh er nu færdig som uddannet patolog og skal til at søge job på et af hospitalerne.
Vi har 67 børn nu,- da jeg sidst var dernede, fik vi 6 nye børn, som er faldet godt til og alle går i gode skoler. Vi har en gruppe med tre børn, hvor begge forældre er døde. Den mindste pige fik halvdelen af foden skåret af, da moderen faldt af toget med hende på armen. Derved hun desværre mistede livet.
Vi bliver desværre nødt til at sætte vores skolefadderbeløb op til 200 kr. pr. måned. Det er ikke muligt at få det til at løbe rundt uden. Der er ikke rørt ved det beløb, siden jeg startede i 2004, og priserne på skolebetaling, uniformer og bøger er steget gevaldigt. Det vil betyde, at en fuld fadder må betale 350 kr. pr måned fremover. Det vil være dejligt, hvis I vil forhøje indbetalingen nu – ellers senest den 01.01.2019.
Vi takker for de fantastiske beløb til vores byggeri, det har givet os 250.000 kr. i 2017. Det betyder, at vi kunne gå lige så stille i gang med at få bygget vores eget hjem på vores jord. Børnene kan ikke få armene ned af begejstring. De glæder sig helt vildt til at få mere plads og varmt vand til at bade i. Godt nok er der stadigvæk varmt i Indien, men om “vinteren” er der koldt om natten og morgenen, helt ned til 8-15 grader.
Der er en del, som har glemt at betale kontigent. Håber at det vil blive bragt i orden.
Vi skal have 300 medlemmer for at være en forening, som er godkendt af
skattevæsenet (fradrag!), så det er meget vigtigt for os, da det er betalende
medlemmer.
På generalforsamlingen blev vedtaget, at man vil kunne trække 200 kr. fra som gave, hvis man betaler 400 kr. i medlemskontigent. Dette er lovligt. Så giv venligst besked derom – med navn og cpr. nr. hvis I har lyst til dette.
I kan skrive direkte til mig, hvis I har spørgsmål eller gode ideer, vi kan bruge.
Hver sommer står vi på Roskilde dyrskue,Store Hestedag, Musik over Præstø fjord, Fransk forår og Møns friskole. Jeg tager også ud og holder foredrag, hvis nogen er interesseret. Min mailadresse er yrsa@sunwaychildren.dk
Gå venligst ind på www.sunwaychildren.dk og se vores byggeri og sidste nyt.
Ha` en rigtig god sommer.
Tusind tak for jeres støtte til Sunway

Kærlig hilsen Yrsa

Nyhedsbrev og julehilsen 2018

Kære Alle,
2018 er året, hvor vi begyndte byggeriet af vores eget børnehjem. Det er et stort projekt, fordi regeringen forlanger, at der bliver 2 fløje, et for drengene og et for pigerne.
Imellem fløjene bliver der køkken og opbevaringsrum til grøntsager, kartofler mm. Der bliver også spisesal og et åbent areal, hvor børnene kan hygge sig. I kan gå ind på hjemmesiden www.sunwaychildren.dk og følge byggeriet.
Børnene er så spændte på at flytte derud og få mere plads, både ude og inde.
Ingeniøren mener, at byggeriet er færdigt inden 2 år.
Vi er så heldige at have fået nogle større private donationer, det betyder alt for os.
Børnene har det alle godt. Vi har haft en enkelt med en brækket arm og en anden fik fjernet sin blindtarm. Ellers har der kun været småforkølelser og nogle maveproblemer.
Hvert år har vi købt ca. 700 kg kartofler, men det har ikke været nok, så i år bestiller jeg 1 ton. Vi får dem opbevaret i et kølerum. Ved at købe så stort ind, sparer vi en hel del penge.
Igen i år er der flere af vores børn der har fået 1. præmier, som er alt fra sport, sang, tegning eller fordi de ligger som nr. 1 i deres klasse. Vi har sendt 2 af vores piger til Padna (vores hovedstad i Bihar) Den ene skal læse til sygeplejerske. Den anden pige læser for at kunne komme ind på lægestudiet. Flere af drengene mangler et år eller 2 før de kan komme videre med deres uddannelse.
I dag har vi 65 børn og unge og de sidste 3 børn har kun været hos os nogle måneder. Deres er mor død, og deres far er ude af stand til at forsørge dem pga. alkoholisme. De er rigtig glade og er faldet så godt til.
Det største problem, vi har haft det meste af året i år, er mangel på vand. Vi har haft 3 dybe boringer, men ikke fundet vand. Så for tiden har vi kun en vandboring, som er brugbar. Det betyder at vi må lægge slanger ud for at få vand til vores byggeri.
Til februar er det 15 år siden jeg startede projektet SunwayChildren. Dengang havde jeg besluttet, at jeg kun skulle have 30 børn. Den beslutning kunne jo ikke holde. Det var rigtig svært for mig at sige nej til børn, som havde et så stort behov for hjælp. Jeg har lært meget og forstået ligeså meget. Som vores leder Shambhu siger: ”Så er jeg blevet for meget inder.”
Dejligt er det, af de fleste indere har været med omkring børnene lige fra begyndelsen. Det giver en meget stærk familiefølelse. Som børnene siger, så er vi en stor familie. Tak for at få lov til at være mor for dem alle!
En tak til hver af jer, som står bagved Sunway, enten som medlem, fadder eller med donationer. Og også tak til mine støttegrupper.
Jeg håber I alle må få en rigtig god jul og et lykkebringende nytår.
Kærlig hilsen.
Yrsa

Formandens Beretning ved generalforsamlingen maj 2018

Kenneth Svendsen

Først Velkommen endnu et år er gået, med en del aktiviteter, både til den positive og lidt til den anden side.
Vi har desværre måtte tage afsked med vores kasser, Susanne, men i håb om se hende igen, hende svaner vi. Kæmpe arbejdes indsats. God bedring.
Vores Serverings team har måtte trække stikket, få lidt personale samt kom folk med kort tidsfrist, men så har vi prøvet det, måske en dag, nå flere unge melder sig under fanen, vi har lov at håbe.
De fleste arrangementer som er løbet af stablen, er gået som det plejer, startskuet har ikke vi ikke været ude på. Men Siv&co har holdt et pænt jule arrangement, samt en aften for medlemmer også, Vi takker.
Dyrskuet er løbet ok, store heste dag skal tages op til overvejelse, da vi få tildelt mere arbejde, og i det mangler personale, i sær unge kræfter, nu vil jeg lige hører om de tænker det samme i heste skuet.
Arrangementer er en del af vores indtægt, så kom endelige med nogle nye, pengene kan altid bruges.
Medlemstallet er meget lide sidst, og her til skal igen i år siges tak, til dem der har ringet rundt.
Og en tak til Tom, som har fået vores nye hjemmeside op, her i er lavet en intern side, som vi så skal lære og bruge, altså bruge den mere, også mig selv.
Økonomien er blevet holdt pænt nede i forhold til sidste regnskab, mere om det efter.
Og så er der kommet et par nye arbejdes heste ind i vores gruppe her i Præstø, Susanne rejser sig, samt hendes bedre halvdel, Kurt rejser sig. Velkommen til jer begge. Susanne over tager en del af Susannes ting, daglige økonomi samt fadderskabers papir m.m.
Så er der startede det stor ventede byggeri, det glæder vi os til at hører mere om senere.
Tak til Medlemmer, Frivillige, sponser med eller uden navn, Bestyrelse, samt vores altid knoklede Yrsa. Håber ikke det er nogle glemt, håber på et godt år.
Det sidste jeg har startede inden på BetterNow og ville starte en indsamling som går på vores byggeri, men da der er kommet en ny data lov som træder i kræft den 25, har jeg sat den i bero, end til den er på plads. Den kommer også til at fylde mere her på generalforsamlingen. Her Tak.

Læs yderligere om børnehjemmets historie i

ARKIV