Nyhedsbreve

I forlængelse af besøgene i Indien eller mindst 1 gang om året, skriver Yrsa Grüning et nyhedsbrev, som sendes til alle medlemmer af støtteforeningen, ligesom det bliver udgivet her på siden for det nyeste brevs vedkommende.

De øvrige er arkiveret HER

Formandens Beretning ved generalforsamlingen maj 2018

Kenneth Svendsen

Først Velkommen endnu et år er gået, med en del aktiviteter, både til den positive og lidt til den anden side.
Vi har desværre måtte tage afsked med vores kasser, Susanne, men i håb om se hende igen, hende svaner vi. Kæmpe arbejdes indsats. God bedring.
Vores Serverings team har måtte trække stikket, få lidt personale samt kom folk med kort tidsfrist, men så har vi prøvet det, måske en dag, nå flere unge melder sig under fanen, vi har lov at håbe.
De fleste arrangementer som er løbet af stablen, er gået som det plejer, startskuet har ikke vi ikke været ude på. Men Siv&co har holdt et pænt jule arrangement, samt en aften for medlemmer også, Vi takker.
Dyrskuet er løbet ok, store heste dag skal tages op til overvejelse, da vi få tildelt mere arbejde, og i det mangler personale, i sær unge kræfter, nu vil jeg lige hører om de tænker det samme i heste skuet.
Arrangementer er en del af vores indtægt, så kom endelige med nogle nye, pengene kan altid bruges.
Medlemstallet er meget lide sidst, og her til skal igen i år siges tak, til dem der har ringet rundt.
Og en tak til Tom, som har fået vores nye hjemmeside op, her i er lavet en intern side, som vi så skal lære og bruge, altså bruge den mere, også mig selv.
Økonomien er blevet holdt pænt nede i forhold til sidste regnskab, mere om det efter.
Og så er der kommet et par nye arbejdes heste ind i vores gruppe her i Præstø, Susanne rejser sig, samt hendes bedre halvdel, Kurt rejser sig. Velkommen til jer begge. Susanne over tager en del af Susannes ting, daglige økonomi samt fadderskabers papir m.m.
Så er der startede det stor ventede byggeri, det glæder vi os til at hører mere om senere.
Tak til Medlemmer, Frivillige, sponser med eller uden navn, Bestyrelse, samt vores altid knoklede Yrsa. Håber ikke det er nogle glemt, håber på et godt år.
Det sidste jeg har startede inden på BetterNow og ville starte en indsamling som går på vores byggeri, men da der er kommet en ny data lov som træder i kræft den 25, har jeg sat den i bero, end til den er på plads. Den kommer også til at fylde mere her på generalforsamlingen. Her Tak.

Nyhedsbrev december 2016:

 

Kære alle.

Så er endnu et år gået….og gået rigtig godt, for os. Dog har regeringen for os alle andre ngo’er kommet med nogle påbud, som skulle udføres.

Alle børnene skulle vi finde ud af, hvor de kom fra, måske var de fundne og bragt til os (forældreløse) vi skulle vide om forskellige pårørende, naboer eller hvad nu børnene kunne huske. der skulle også adskilles mellem drenge og piger fra 10 år og 0p efter. Det løste vi ved at få et stort jerngitter, og en dør som kunne låses. gitteret var temmelig åbent…så man kunne se ind til hinanden, samt mange flere påbud. vi har nu gennemført alt det, som har været muligt for os.

Vi har været så heldige at få et stort beløb af en dame, som har været på børnehjemmet en hel del gange. Det har betydet, at vi har fået en mur bygget op hele vejen rundt.på 1,4 m. ca.en fjerdedel af de ca. 5 tønder land.

En anden genganger på børnehjemmet , samt nogle af hans venner gav os 5 geder og en buk – Et ønske fik han opfyldt. bukken skulle hedde Kim Vilfort…det skal siges at han er vældig produktiv…det er nu blevet til 12 geder og alle hungederne venter sig igen.

Vi er begyndt så småt at give meget fattige familier en ged, så de selv kan starte med at øge bestanden . Første år hjælper vi dem økonomisk i form af mad og evt. tøj. det betyder at flere børn kan blive i hjemmet. vi har selv p.t. 65 børn i sunway`s regi.

Vi har også fået bygget et rigtig hus til gederne. Da de ikke kan tåle ”kulde”under 10 grader har de det ikke godt, men de er også vant til meget høje temperaturer, især om sommeren.

Saswati er nu færdig som sygeplejerske. hun skal ud i et distrekt og være et år. Derefter kan hun læse videre i 2 år. Dejligt at se vores piger virkelig kæmper for at få en uddannelse.

De store piger har det ikke altid lige nemt, fordi omgivelserne prøver at presse dem til at blive gift, og dermed flytte hjem til gommens forældre, hvor hun for det meste, resten af sit liv skal være, og arbejde for hans familie.

Animesh er godt igang med at uddanne sig til laborant på sygehuset i Patna. Flere af de store drenge er også igang med at uddanne sig. De 6 ældste drenge er flyttet på kollegieværelser.

de klarer sig fantastisk alene og er selvfølgelig hjemme i Week-enderne, hvis det er muligt.

I år har børnene for det meste været raske, en havde dog fået blindtarmebetændelse…dejligt at kunne skrive dette.

Der er blevet lagt flere billeder op på hjemmesiden fra i år….se venligst www.sunwaychildren.dk

Jeg har fået det, der hedder FCAR. det har såmænd kun taget knapt 10 år. men det betyder, at nu vi kan sende penge fra Danmark til vores egen bankkonto i Indien uden at skulle betale 7% at alle de penge, som bliver sendt til børnehjemmet og at vi nu har fået tilladelse til at begynde at bygge vores børnehjem.

Men, der skal mange flere penge til end dem vi har….så det varer nok noget tid før vi får vores eget.

En tak til jer alle for jeres støtte gennem året.

Til januar sender Susanne besked om betaling af medlemsskab.

I ønskes en rigtig glædelig jul samt et godt nytår.

kærlig hilsen.

Yrsa

 

Læs yderligere om børnehjemmets historie i

ARKIV