top of page
Søg
  • Forfatters billedeYrsa

Høstning

Kære alle. Vi har lige fået høstet vores ris på markerne. For omkring 5 år siden blev al vores høst gjort ved håndkraft. Nu er det heldigvis blevet nemmere med hjælp fra maskiner. Kun er det stadig håndkraft, der bliver brugt til at skære ris og hvede med. Som regel var det kvinderne, som skar med en rund kniv, som kaldes et segl. Det er en slags krum kniv. Nu bliver negene puttet op i en maskine, som skiller risene fra stråene. Der er i år blevet høstet 2.000 kg, men nu skal risene fragtes til afskalning, og med dette går der 400 kg fra. Så med de 1600 kg, som er tilbage, er der ris nok til fire måneder.


Forretninger, markeder, skoler m.v. er mere eller mindre i gang nu. Det er underligt, at vi her i Danmark stadig har så store problemer! Om der kommer flere problemer i Indien vides ikke, men det står ikke så slemt til som hos os nu. Endnu ved vi ikke, om vi er taget i betragtning hos PFA Fonden, men en stor tak til alle, som stemte på os.


En kærlig hilsen til jer alle fra børnene og undertegnede.


Yrsa S. Grüning

22 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Generalforsamling

Mandag den 22. april 2023 afholder vi generalforsamling på Præstø Skole, Skolevej, 4720 Præstø kl. 19.00. Formanden afholder beretning og gennemgår regnskabet. Efter den ordinære generalforsamling kan

Tak

Bình luận


bottom of page